Štartujeme letný tábor a prázdninové aktivity projektu Učenie pre život

Štartujeme letný tábor a prázdninové aktivity projektu Učenie pre život

Aj počas leta sme v rámci projektu Učenie pre život pripravili pre rodiny zo sociálne znevýhodneného prostredia pestrý program plný zábavy aj vzdelávania. Navštívime spolu ZOO aj Botanickú záhradu, absolvujeme opekačku či túru, naučíme sa starať o psíky, hospodáriť, vyrábať hračky či starať sa o svoje zdravie a pocestujeme aj vláčikom Detskej železnice! 

Jednotlivé prednášky a workshopy budú vedené skúsenými špecialistami a všetky aktivity prispôsobené tak, aby sa deti cítili bezpečne, no zároveň pozitívne posunuli svoje hranice a zažili niečo nové. Prvá aktivita sa začína už 8. júla 2024. Na všetkých účastníkov nášho projektu sa veľmi tešíme.

Letny tabor 3

 

Tlačová správa Únie materských centier týkajúca sa táborov:

Únia materských centier usporiada v rámci programu Učenie pre život tábory pre deti a rodiny zo sociálne znevýhodneného prostredia v dňoch od 8. do 14. júla na 17 miestach na Slovensku. Ide o aktivitu, ktorú už po štvrtý rok organizuje v spolupráci s materskými centrami zapojenými do programu a poisťovňou Generali.

Na táboroch sa zúčastňujú už štvrtý rok sociálne a zdravotne znevýhodnené rodiny, ale aj mnohopočetné rodiny, jednorodičia, väčšinou matky samoživiteľky či rodiny vo vylúčených komunitách, ktoré majú problém so zabezpečením základných životných potrieb. Sú to účastníci nášho bezplatného programu Učenie pre život,” hovorí Daniela Konečná, riaditeľka Únie materských centier.

Cieľom táborov je sprostredkovať pre deti a rodiny zaradené v programe Učenie pre život také aktivity, ktoré poskytnú priestor pre prirodzenú integráciu, komunikáciu, vzdelávanie, zábavu a interakciu. Na deti čaká bohatý program od skúsených lektoriek v podobe canisterapie, arteterapie, divadielka, senzomotorických a športových aktivít. Niektoré deti zažijú výlety, na akých ešte nikdy neboli, ako napríklad ranč s koňmi, hrad, múzeum, jazda vláčikom, lanovkou, túry po Slovensku, lezenie či aquapark. Pripravené sú aj chutné grilovačky, pikniky či tancovačky a spoločné rodinné fotenie.

Letné tábory sú už pravidelnou súčasťou programu Učenia pre život, na ktorý nadväzujú v podobe pestrých letných aktivít. Práve tie, žiaľ, deti vo svojom prirodzenom prostredí nezažívajú. Veľmi nás teší, že sa nám program Učenie pre život darí rozvíjať a že sa do pomoci aktívne zapájajú aj naši zamestnanci a poradcovia,“ dopĺňa Monika Majerčíková, koordinátorka programu Učenie pre život.

Tábory budú financované z výnosu finančnej zbierky „Globálna výzva 2024“, ktorú uskutočnila Únia materských centier v spolupráci s poisťovňou Generali v rámci celosvetovej iniciatívy The Human Safety Net. Tá prebiehala od 27. 5. do 30. 6. 2024 a podporili ju zamestnanci, poradcovia a obchodní partneri poisťovne Generali, ako aj široká verejnosť. Celkovo sa podarilo na letné tábory vyzbierať 16 462 €.

About the author

Veronika Čuchtová