Vykročili sme k sebe

Vykročili sme k sebe

Dňa 21. augusta 2024 sa v našom Materskom centre Pastierik uskutočnilo inšpiratívne stretnutie v rámci projektu "Vykročme k sebe." Projekt, ktorý zastrešuje Únia materských centier, je zameraný na podporu spolupráce medzi materskými a rodinnými centrami naprieč Slovenskom.

Na stretnutí sa zúčastnili zástupkyne materských centier z rôznych regiónov Slovenska: Lucia Palová z Materského centra Meduška (Rožňava), Margarétka Turanová z Materského centra Zornička (Liptovský Mikuláš), Beáta Gossová z Materského centra Mravček (Hriňová) a Ivana Súkeníková z Rodinného centra Wings (Zvolen). 

Program sa začal prehliadkou našich priestorov, ktoré účastníci vysoko ocenili pre ich reprezentatívny dizajn a funkčné členenie. Nasledovala diskusia na témy projektového manažmentu, kde sme sa zamerali na výzvy a nastavenie budúcej spolupráce.

Súčasťou stretnutia bol aj workshop pod vedením Lucie Vernarskej na tému tvorby kvalitného programu v materskom centre, ako aj ďalšie praktické workshopy zamerané na prípravu registrácie členov a účastníkov aktivít, a na vytváranie online dokumentov. Účastníci tiež mali možnosť zažiť multisenzorický zážitok v našej Snoezelen miestnosti, ktorý viedla certifikovaná lektorka Zuzana Matejčeková.

Stretnutie sa nieslo v priateľskej a tvorivej atmosfére, pričom sa podarilo zodpovedať množstvo konkrétnych otázok a zdieľať užitočné informácie. Záverečná diskusia sa zamerala na špecifické potreby jednotlivých centier a na význam sieťovania a spolupráce, ktorú tento projekt podporuje.

Projekt "Vykročme k sebe" naďalej umožňuje stretávanie, výmenu skúseností a tvorbu nových, efektívnych programov, ktoré prispievajú k rozvoju našich materských centier.

About the author

Veronika Čuchtová